INTERNATIONALE ORDE
DER GEMENGDE  VRIJMETSELARIJ

NIEUWS

Eerste inwijdingen een feit

De eerste kandidaten zijn ingewijd, op 14 september met een dubbele, en 24 september een drievoudige inwijding. Met ondersteuning van verschillende loges en bezoekers uit Nederland, België, Duitsland en Turkije werd de naam Caleidoscoop eer aan gedaan. We zijn erg blij met de nieuwe leerlingen! 

Openingsfeest Loge Caleidoscoop

Op 3 september is het Licht binnengebracht in de Werkplaats. Nu kan Loge Caleidoscoop aan de slag in regio Eindhoven. Na een ceremonie met een dialoog over de betekenis van het licht is het verspreid onder de aanwezigen. Vrijmetselaars uit het hele land, uit België en Duitsland en onze kandidaten vierden dit bijzondere moment met ons. Na de ceremonie natuurlijk geproost, en heerlijk gegeten! 

Aftellen naar 3 september!

Het is bijna zover: de Consecratie en het Openingsfeest van Loge Caleidoscoop is a.s. zaterdag al. De generale repetitie is goed verlopen, laatste check op alle benodigdheden, we zijn er klaar voor! 

10 september "Dag van de Vrijmetselarij"

Op zaterdag 10 september houden de Eindhovense loges een open dag. Dit zijn de loges Licht en Vrijheid, Rosa Alba, Het Derde Licht, De Vier Jaargetijden, Het Elfde Licht en natuurlijk Loge Caleidoscoop. Je bent van harte welkom om tussen 11:00 en 16:00 uur binnen te lopen.

Loge Caleidoscoop in de Vrijmetselaars Podcast

De Vrijmetselaars Podcast is inmiddels al wel een begrip. Wij vonden het erg leuk dat we gevraagd zijn om mee te werken aan de zevende aflevering. Hierin interviewt Sander twee leden, Paul en Beate, over het oprichten van een nieuwe loge en over de gemengde vrijmetselarij. Link: Vrijmetselaars Podcast

De gedachten zijn vrij - comparitie

Op 14 mei was het thema van de middag voor aspirant-leden en belangstellenden "De grenzen van het vrije denken". Een veelzijdig thema dat in comparitie besproken is.

Internationaal Convent van "Le Droit Humain"

 

Onze Orde, voluit: de Internationale Orde der gemengde vrijmetselarij Le Droit Humain, is wereldwijd verspreid. In totaal 32.000 leden in 60 landen zetten zich in voor het ideaal van een wereld van gelijkwaardigheid en broederlijkheid. Elke 5 jaar komen vrijmetselaars uit de hele wereld samen voor het Internationaal Convent in Parijs. En dat is dit jaar, en wel van 19 tot en met 22 mei. 

Oprichtingsceremonie en openingsfeest

Op 3 september is het dan zover: de officiële oprichting van Loge Caleidoscoop. We zijn druk bezig met de voorbereidingen, en we willen hier vast een tipje van de sluier oplichten.

5 mei: Driehoek 1 jaar aan het werk

Het oprichten van een loge begint met drie vrijmetselaars, de Driehoek. Op 5 mei 2021 kwamen Paul Engels, Beate Walles en Monique Frentrop voor het eerst samen om de lijnen uit te zetten voor een nieuwe loge in Eindhoven.

Het Vrijmetselarij Museum op TV

In de Javastraat in Den Haag is het Vrijmetselarij Museum gevestigd. De collectie geeft een beeld van de vrijmetselarij door de jaren heen. De tentoonstelling "Vrijheid en Vooroordeel" is onlangs geopend en gaat over Vrijmetselarij en de Tweede Wereldoorlog. Een bezoek waard. Meer informatie op zondag 10 april in het RTL4 programma "Dit is Holland" en op de website vrijmetselarijmuseum.nl.


Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rond de oprichting van Loge Caleidoscoop?