5 mei: de Driehoek bestaat 2 jaar!

Op 5 mei 2021 ontstond het idee om een gemengde vrijmetselaarsloge op te richten die helemaal past bij de regio Eindhoven: divers, creatief en transparant. En wat bleek? Het idee sloeg aan, en een jaar later op 3 september werd Loge Caleidoscoop officieel geopend. Na een enerverende start groeit de loge gestaag, maar het werk is nog niet klaar. Het plan voor de volgende stappen is nu gemaakt. 

Op 5 mei 2021 kwam de Driehoek, dit zijn de 3 eerste oprichters, de allereerste keer bij elkaar om het fundament te leggen voor wat later Loge Caleidoscoop is geworden. Het begon allemaal met een idee om een loge op te richten die helemaal past bij de regio Eindhoven: divers, creatief en transparant. En wat bleek? Het idee sloeg aan en de eerste open dagen leidden al snel tot voldoende aanmeldingen om te starten. 
Het oprichten van een loge is niet zomaar gedaan. Het kost tijd, inzet en doorzettingsvermogen. Vorig jaar op 5 mei werd met acht oprichtend meesters de openingsceremonie in detail uitgewerkt en doorgesproken. En op 3 september was het dan eindelijk zover: het binnenbrengen van het Licht. Het afgelopen jaar was intensief, met prachtige momenten in de rituelen, maar ook met hobbels die genomen moesten worden. Gelukkig konden we rekenen op veel ondersteuning van vrijmetselaars uit den lande, en zelfs ook uit het buitenland. Zonder deze hulp waren we niet zover gekomen als we nu zijn. 
Maar het werk is nog niet klaar. Dit werkjaar hebben we nog een inwijding en een dubbele bevordering gepland. En op 5 mei, het is al een traditie nu, kijken we samen hoe we het komend werkjaar gaan invullen. Want de jonge loge blijft stap voor stap groeien naar een volwaardige loge in het Brabantse. Op naar een kleurrijke toekomst!