INTERNATIONALE ORDE
DER GEMENGDE  VRIJMETSELARIJ

WIE WIJ ZIJN

De naam Caleidoscoop in de lichtstad Eindhoven nodigt uit om steeds een nieuw licht te laten schijnen op jezelf en de wereld om je heen. Immers in een caleidoscoop valt het licht steeds op andere stukjes glas. Licht onthult een prachtige, wisselende en creatieve schakering van kleuren. Scherven worden patronen, uit chaos ontstaat schoonheid.

De verschillende kleuren in een caleidoscoop geven aan dat wij streven naar diversiteit van onze leden in persoonlijkheid, leeftijd, gender en culturele achtergrond. Zo kunnen verschillen in mensen een kleurige spiegel vormen voor jezelf. 

De dichtstbijzijnde Loges van Le Droit Humain zijn in Maastricht, Dordrecht, Utrecht of Velp. De hoogste tijd dus om een Loge in het Brabantse Land op te richten zodat ook in de regio Eindhoven de Gemengde Vrijmetselarij uit kan groeien tot een inspirerende Loge.

FOTO: EDDIE MOL

De oprichters zijn leden uit andere Loges die hun maçonnieke ervaringen graag met anderen delen en hen willen uitnodigen om de vele aspecten van de Vrijmetselarij te ontdekken. Hier verwoorden zij wat Vrijmetselarij voor hen betekent:

  • "Een logebijeenkomst vind ik boeiend, hier ontdek ik steeds verschillende invalshoeken.  De rituele weg geeft me inspiratie. De ontmoeting met anderen verruimt mijn blik: door de vrijmetselarij heb ik geleerd minder gauw een oordeel te hebben over iets of iemand.”
    Beate Walles, Voorzitter Loge Caleidoscoop 

  • “In de Loge gaan gesprekken over dingen die je op andere plaatsen minder gauw tegen komt. Het is inspirerend om over allerlei thema’s van gedachten te wisselen.“
    Monique Frentrop, Secretaris Loge Caleidoscoop

  • “Door de vrijmetselarij heb ik geleerd dat ik niet meer overal iets van hoef te vinden."  
    Paul Engels, Begeleider Leerlingen Loge Caleidoscoop


Meer lezen over wat de oprichters bezielt? Interview in FRITS 

Meer luisteren over de oprichting en de vrijmetselarij? Vrijmetselaars Podcast

Meer persoonlijke ervaringen:  Le Droit Humain - Ervaringen